După cum bine știm, toamna este anotimpul în care fiecare dintre noi ne întrecem în aranjarea borcanelor pentru iarnă.
De fiecare dată, aceeași poveste: murături, dulcețuri, compoturi, legume și fructe congelate.
CITEȘTE ȘI: Murături pentru iarnă: Gogoșari cu conopidă
Astăzi am pregătit o rețetă cu ceapă roșie la borcan, un plus de gust lângă o friptură bună.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm și sterilizăm borcanele.
Ceapa o curățăm și o tăiem inele.
Inelele de ceapă le punem în borcane, alternativ cu câteva felii de usturoi și puțin oregano, presând să fie cât mai mult.
Într-o cratiță, punem la fiert oțetul cu zahărul, apa, sarea, piperul și muștarul boabe și foile de dafin.
Când dă în clocot, oprim focul și turnăm lichidul în borcane.
CITEȘTE ȘI: Vremea murăturilor: Cât oțet se pune pentru a avea parte de cele mai bune murături
Închidem capacele, apoi întoarcem borcanele cu fundul în sus și le lăsăm pe un grătar până se răcesc complet.
Le așezăm în cămară și le privim cu drag.